03c14003c516410c893b9809e9f08d74_20220102101455

Anul 2022 va fi definit de energia tigrului

2022 este Anul lui Imin (Tigrul Negru) conform zodiacului asiatic, „im” însemnând negru, iar „in” tigru.

Tigrii fac parte de multă vreme din viața coreeană și servesc drept simbol al țării.

Mascotele Hodori de la Jocurile Olimpice de vară de la Seul din 1988 și Soohorang de la Jocurile Olimpice de iarnă de la PyeongChang din 2018 au fost ambii tigri care au reprezentat Coreea în competițiile internaționale. Echipa națională de fotbal este de asemenea numită „Tigrul Asiei”, iar uniforma sa are o emblemă de tigru.

Un tigru apare și în mitul Dangun al întemeierii primului regat al Coreei, Gojoseon (2333 î.Hr.-108 î.Hr.). Tigrul concurează cu un urs pentru mâna lui Hwanung, fiul „regelui ceresc” Hwanin. Felina pierde în cele din urmă, dar totuși apare mult mai frecvent în folclorul coreean decât ursul.

Muzeul Național Popular din Coreea a declarat într-un comunicat de presă, pe 21 decembrie, că tigrul apare adesea în cultura coreeană fiind un fel de obiect de cult, adăugând: „Tigrii au fost adorați, considerați o zeitate numită sansin, sangun sau sansillyeong pe pământul nostru, ce ne protejează munții”.

„Din cele mai vechi timpuri, tigrii apăreau în picturi sau pe talismane și erau considerați un instrument de înfrângere a aek (ghinionului). De exemplu, se picta un tigru în ziua de Anul Nou (sehwa) și se făcea o formă de tigru din plante cu ocazia Dano, a cincea zi a lunii a cincea lunare (aeho). Acesta era obiceiul strămoșilor noștri care sperau să învingă nenorocirea cu vitejia tigrilor.”

În jurnalul său de călătorie din 1897 „Coreea și vecinii ei”, exploratoarea britanică Isabella Bird Bishop (1831-1904) a scris: „Tema tigrului este atât de universală încât justifică proverbul chinez: „Coreeanul vânează tigrul jumătate din an, iar tigrul îl vânează pe coreean în cealaltă jumătate”. Ea a menționat, de asemenea, că dinastia Joseon (1392-1910) avea un număr mare de tigri.

Coreenilor li se atribuie un semn zodiacal în funcție de anul nașterii, unii analizându-și personalitățile sau prezicând armonia conjugală pe baza semnelor lor. De exemplu, oamenii născuți în Anul Tigrului sunt considerați curajoși, perseverenți și cinstiți și, de asemenea, sunt considerați compatibili cu cei născuți în anul calului sau al câinelui și incompatibili cu cei născuți în anul vacii sau maimuţei.

Până la 1 martie, Muzeul Național Popular din Coreea găzduiește expoziția „Țara Tigrilor” care evidențiază simbolismul și semnificația felinei în cultura coreeană.




There is 1 comment

Add yours

Post a new comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.