pachinko-1@2000×1270-696×442

Tot ce trebuie să știi despre adaptarea TV a romanului „Pachinko”: data lansării, distribuție, detalii ale intrigii și mărturiile actorilor

“Pachinko”, îndrăgitul roman istoric epic al lui Min Jin Lee, va avea parte de prima sa adaptare pentru televiziune. Datorită Apple TV+, ne putem aștepta în curând la un serial cu ambiții cel puțin la fel de înalte ca și romanul celebrei autoare coreene, potrivit mne.com.

O listă de actori și regizori, inclusiv vedeta sud-coreeană Lee Min-ho, a fost deja confirmată.

Romanul lui Lee urmărește încercările și necazurile imigranților coreeni în Japonia de la începutul secolului, povestea desfășurându-se pe parcursul a patru generații.

Romanul din 2017 a fost lăudată pentru descrierea rasismului instituțional, a prejudecăților și a intimității captivante sub o lentilă asiatică distinctă, spusă în trei limbi – engleză, coreeană și japoneză.

Lista actorilor are au spus “Da” acestui proiect asigură că serialul  va fi unul de urmărit.

Iată ce știm până acum/ cele mai recente știri:

  • Apple TV+ anunță data lansării lui “Pachinko” și distribuie imagini oficiale
  • Lee Min-ho discută despre portretizarea lui Hansu în “Pachinko”
  • Noi clipuri cu Kim Min-ha ca tânăra Sunja apar online
  • Primele imagini cu Lee Min-ho pe platoul lui “Pachinko” apar pe rețelele de socializare
  • Se pare că Jung Woong-in se va alătura distribuției pline de vedete
  • Starul din “Minari” și actrița veterană Youn Yuh-jung au fost adăugați în distribuție

Care este intriga din “Pachinko”?

“Pachinko” detaliază călătoria unei familii coreene care se mută în Japonia înaintea celui de-al Doilea Război Mondial. Povestea începe în 1883, dar cea mai mare parte a poveștii romanului are loc între 1910 și 1989. Principalul atracție al lui “Pachinko” este împletirea fără efort de către Lee a personajelor individuale în această cronologie. Principalul său personaj este Sunja, a cărei călătorie în Japonia în mijlocul sărăciei dezvăluie un curent adânc înrădăcinat de intoleranță față de coreenii din țară. Povestea ei se împletește cu viața lui Hansu, un misterios negustor coreean născut într-o familie japoneză bogată, împreună cu o serie de personaje atât coreene, cât și japoneze.

„Pachinko”, romanul scriitoarei americano-coreene Min Jin Lee se întinde pe durata a aproape 80 de ani și are în centru o familie de coreeni stabiliți în Japonia înainte de începerea celui de-Al Doilea Război Mondial. Odată cu ocuparea Coreei de către Japonia și după ce își dezonorează familia rămânând însărcinată cu un bărbat căsătorit, Sunja pleacă în Japonia cu un preot care o ia de soție și începe să-și construiască o viață acolo, în casa cumnatului și a cumnatei care îi devine ca o soră. Războiul vine peste ei, de rudele lăsate în urmă nu mai pot afla nimic, iar viața de imigranți este o continuă luptă pentru supraviețuire și dorința de acceptare. Noa, copilul Sunjei cu fostul iubit, se naște și este crescut cu dragoste în noua familie, la fel ca fratele lui, Mozasu, al cărui tată este preotul, dar drumurile lor merg în direcții complet diferite și se întâlnesc doar metaforic, mulți ani mai târziu. Cei doi au, la rândul lor, copii, și viața lor nu mai are nicio legătură cu a părinților sau a bunicilor.

Urmează o poveste a mai multor generații pe care The Guardian a catalogat-o un „omagiu bogat adus unui popor pe care istoria pare intenționată să-l ștergă”.

Când va fi lansat serialul?
Pe 26 ianuarie 2022, Apple TV+ a anunțat că primele trei episoade din “Pachinko” vor avea premiera pe platformă pe 25 martie. Fiecare episod ulterior va avea premiera în fiecare vineri, până la încheierea sezonului, pe 29 aprilie.

Cât durează “Pachinko”?

În timp ce romanul are 490 de pagini, serialul este rezervat în prezent ca o serie limitată de doar opt episoade. Nu este încă confirmat dacă show runner-ul Soo Hugh (The Terror) va urmări cu sârguință evenimentele din carte sau va adăuga elemente noi ale intrigii.

Cine va juca în acest serial?
Cu show-ul care implică dialog în engleză, japoneză și coreeană și cu locații stabilite pe mai multe continente, potrivit Deadline, distribuția dramei se întinde de la staruri asiatice consacrate și până la actori de la Hollywood.

Distribuția principală a serialului a fost dezvăluită în octombrie anul trecut, fiind condusă de îndrăgitul actor sud-coreean Lee Min-ho. Vedeta din “The King: Eternal Monarch” îi va da viță lui Hansu, un peronaj extrem de complex, fapt ce ne va ajuta să vedem o nouă față a actorului Lee Min Ho.

Pentru rol, Lee Min Ho a participat chiar o audiție – ceea ce, a mărturisit actorul pentru GQ Korea – nu a trebuit să  facă de un deceniu din cauza popularității sale crescânde de la “Boys Over Flowers”. din 2009.

„M-am simțit foarte presat că trebuie să fac totul bine. Eram foarte nervos și entuziasmat și am fost foarte fericit când am primit rolul”, a spus el.

Costarul lui Lee din “The King”, Jung Eun-chae, i se alătură în acest proiect, jucând rolul secundar al lui Kyunghee.

Romanul se concentrează pe protagonista principală Sunja, care va fi interpretată de starul “Minari”, Youn Yuh-jung, informația fiind confirmată chiar de către agenția ei, Hook Entertainment. Într-un interviu din februarie pentru Los Angeles Times, actrița veterană a spus că îi face plăcere să accepte noi proiecte și provocări. „Am citit romanul și am fost foarte emoționată: „Sunt eu și pot juca acest rol foarte bine”, mi-am spus.

Între timp, adolescenta Sunja va fi interpretată de Kim Min-ha.

Cunoscut pentru rolurile sale din seria Netflix Devs și producția Chicago a lui Hamilton, actorul coreean-american îl va interpreta pe Solomon, un tânăr ambițios legat de trecutul familiei sale.

Actorii japonezi Soji Arai și Kaho Minami îi vor interpreta pe Mozasu și, respectiv, Etsuko. Primul este un om de afaceri de succes și tatăl lui Solomon, în timp ce a doua este o femeie independentă în căutarea fiicei ei înstrăinate. Actrița japoneză-neo-zeelandeză Anna Sawai, care are un rol viitor în cel de-al nouălea film Fast & Furious, o va interpreta pe Naomi, o carieristă tenace care își face loc în lumea finanțelor dominată de bărbați.

Actorul Jung Woong-in este, de asemenea, așteptat să se alăture distribuției, conform JoongAng Daily.

Regizorii Kogonada și Justin Chon urmează să regizeze câte patru episoade, iar Kogonada – lăudat pentru eseurile sale artistice de film și pentru debutul lui Columbus, din 2017 – fiind blocat pentru episodul pilot al serialului. Ambii regizori vor avea, de asemenea, rolul și producători executivi. alături de însăși Min Jin Lee.

Michael Ellenberg și Lindsey Springer vor fi producători executivi pentru Media Res; Theresa Kang-Lowe este producător executiv pentru Blue Marble Pictures; și Dani Gorin, co-producători executivi de la Media Res, împreună cu Richard Middleton, David Kim și Sebastian Lee.

Au început filmările la “Pachinko”?
Da, filmările la “Panchiko” au început deja. La sfârșitul lunii martie 2021, câțiva fani au văzut-o pe actrița Kim Min-ha costumată pe platoul de filmare. Ea părea să filmeze în aceeași locație în care Lee Min-ho fusese văzut anterior .

Pe 17 martie, fanii au distribuit fotografii și videoclipuri cu Lee Min-ho pe platourile de filmare. Actorul a fost văzut filmând o scenă la situl istoric național Britannia Shipyards din Canada.

Vorbind cu LA Times în februarie, Youn Yuh-jung a confirmat că a sosit în Vancouver, Canada, pentru a începe filmările pentru Pachinko.

Ce spun starurile din distribuție despre adaptarea televizată a romanului “Pachinko”?

Într-un interviu din septembrie 2021 pentru Esquire Korea, Lee Min-ho a spus că a vrut să-și înfățișeze personajul Hansu în mod sincer, reflectând în mod corespunzător „imaginea masculină din acea epocă”.

„Am vrut să fiu fidel personajului”, a spus el. „Așa că am încercat să mă concentrez asupra cât de disperați erau ei să supraviețuiască în acea perioadă.”

Actorul a adăugat: „Am vrut să exprim bărbatul care a supraviețuit cu disperare și a cunoscut-o pe femeia pe care o iubea. Și chiar am vrut să înfățișez cum se pot iubi unul pe altul.”

Pe 25 ianuarie 2022, Soo Hugh a spus: „Se spune că există acele proiecte care vin și schimbă nucleul a ceea ce ești ca regizor și persoană. Fără îndoială, „Pachinko” este acel proiect pentru mine”.

Ea a continuat: „Nu numai că aceasta este o poveste a strămoșilor mei, ci este tributul meu pentru ei – pentru toate Sunja-urile îngropate adânc în toată istoria familiei noastre. A fost o onoare incredibilă să dau viață acestui serial cu această distribuție și echipă dedicată și talentată.”

Există un trailer pentru “Pachinko”?
Din păcate, momentan un trailer al seriei nu a fost încă lansat. Cel mai probabil acest lucru se va întâmpla mai aproape de data premierei.

Cu toate acestea, Apple TV+ a lansat mai multe fotografii oficiale din cadrul serialului.

Cum îl pot urmări?
Deoarece “Pachinko” este un serial original Apple, va fi lansat exclusiv pe serviciul de televiziune la cerere al gigantului tehnologic Apple TV+. Serviciul este disponibil în aplicația Apple TV, care vine gratuit pe orice dispozitiv Apple timp de un an.




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.