e-greu-sa-fii-faimos-cum-i-a-schimbat-squid-game-viata-actorului-de-77-de-ani-o-yeong-su_2

Actorul O Yeong-su din “Squid Game” obține Globul de Aur

Seniorul O Yeong-su, în vârstă de 77 de ani, tocmai a devenit primul actor coreean care a câștigat un Glob de Aur pentru rolul său din serialul original Netflix, apreciat de critici, „Squid Game”.

În timpul celei de-a 79-a ediții a premiilor Globurile de Aur, desfășurate pe 9 ianuarie în spatele ușilor închise, fără vreo transmisiune, actorul a câștigat premiul pentru cea mai bună interpretare a unui actor într-un rol secundar, categoria seriale.

Producția de mare succes a devenit primul serial coreean care a câștigat trei nominalizări la Premiile Globurile de Aur: cel mai bun serial de televiziune, cea mai bună interpretare a unui actor într-un serial de televiziune pentru Lee Jung-jae și cel mai bun actor în rol secundar pentru O.

Drama de comedie marca HBO, „Succession”, a câștigat cel mai bun serial de televiziune, iar actorul său, Jeremy Strong, a câștigat premiul pentru cel mai bun actor.

Jung Duk-hyun, critic de cultură pop, a remarcat aprecierea seriei coreene de către Globurile de Aur prin aceste nominalizări, deși una singură a fost câștigată, ceea ce este foarte important din punct de vedere al diversității.

„Faptul că a fost nominalizat (pentru Globurile de Aur) la trei categorii are o semnificație uriașă. Conținutul coreean obișnuia să fie consumat de un anumit grup de fani”, a declarat Jung pentru The Korea Times astăzi. „Dar anul trecut, „Squid Game” a adus conținutul coreean pe scena globală și i-a permis astfel să devină universal. În acest sens, este o serie atât de semnificativă, iar Globurile de Aur au reacționat la asta.”

Serialul distopic, regizat de Hwang Dong-hyuk, a stârnit senzație la nivel mondial, fiind cel mai vizionat serial al serviciului de streaming din toate timpurile, cu un total de 1,65 miliarde de ore de streaming în primele patru săptămâni de la lansare.

Seria formată din nouă părți s-a clasat pe primul loc în topul global al serviciului de streaming timp de 46 de zile consecutive de la lansarea sa, pe 17 septembrie. Numărul de abonați care au vizionat seria în timp de patru săptămâni de la lansare a fost de 111 milioane. De asemenea, a creat o nebunie globală în ceea ce privește recuzita și jocurile prezentate în serie, inclusiv „Lumină roșie, lumină verde” și jocul dalgona.

Astfel, recordurile au adus o serie de premii și nominalizări la ceremonii de premiere prestigioase din Statele Unite, inclusiv Premiile Gotham și Globurile de Aur.

Thrillerul plin de suspans, despre oameni lipsiți de bani care se implică în jocuri mortale specifice copiilor coreeni, pentru un premiu enorm, a strâns laude pentru răsturnările sale de situație convingătoare și performanțele puternice ale personajelor sale, pentru subiectele secundare emoționale, ce ating diverse probleme, precum inegalitatea socio-economică.

Jung a remarcat că debutul serialului pe Netflix a fost factorul cheie care a permis producției să atragă publicul de peste ocean. „Streaming-ul „Squid Game” pe platforma Netflix a jucat un rol important (în succesul său). Serialul a preluat chiar elementele care sunt originale pentru conținutul coreean și le-a transformat într-un gen universal”, a spus criticul de cultură pop.

„Așa că s-a bucurat de dorința (Netflix) de a prezenta o piesă care să atragă publicul său la nivel global, având și elemente locale. Și conținutul coreean a fost perfect potrivit pentru asta. Sincer, e posibil ca succesul uriaș din spatele „Squid Game” să nu fi fost atins dacă nu ar fi existat platforma Netflix.”

După succesul său global, „Squid Game” a fost reînnoit pentru un al doilea sezon și este, de asemenea, în discuții pentru un al treilea sezon, potrivit interviului recent al regizorului cu postul local KBS.

Între timp, ceremonia anuală de decernare a Globurilor de Aur organizată de Asociația Presei Străine de la Hollywood a avut loc în acest an într-o manieră mult atenuată, în urma problemelor legate de lipsa diversității rasiale în corpul său de vot și a deficiențelor etice care au apărut anul trecut.

O serie de studiouri de top, firme de PR și actori apreciați s-au distanțat de premii. Tom Cruise și-a returnat chiar și cele trei trofee ale Globurilor de Aur la sediul asociației.




There are no comments

Add yours

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.